Gi-banta MIDDAG

gi-banta gi-middag

Självklart vill man kunna bjuda på fest och god mat även om man väljer att äta nyttigare mat. Det är länge sedan nyttig mat var samma sak som tråkig mat. 


Vill du äta GI och bjuda på lite finare mat får du här förslag på tre menyer bestående av förrätt, varmrätt och dessert att välja mellan. Använd dem som de är eller blanda fritt efter eget tycke och smak och laga din egen GI-middag!

Meny 1
Meny 2
Meny 3  (vegetarisk meny)


GI-METODEN

GI-metoden uppfanns i början på 1980-talet och var då den kosthållningen som man rekommenderade diabetiker att hålla. Introduktionen av GI-metoden innebar att man nu slutade att dela in kolhydrater i enkla eller komplexa kolhydrater. Istället började man från och med nu benämna kolhydrater som snabba eller långsamma, beroende på hur lång tid det tar för kroppen att spjälka dem. Numer är GI-metoden mest även känt som en väl fungerande viktminskningsdiet. 

Tillbaka till GI-banta >>